Illuminatus in Fries Museum

IMG_2257IMG_2333IMG_2243

Mijn installatie ILLUMINATUS was te zien en te beleven in het FRIES MUSEUM tijdens de 10 jaar viering van de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden.

Tijdens de expositie WHEN WE WERE TEN kon men de nieuwe installatie ILLUMINATUS van DALTONIC ervaren. Hij neemt je mee in het onbekende en verborgen wereld van de Illuminati. Volgens velen een wereld van macht, aanzien, idolen en een wereld met maar 1 God! En niet de God die wij allemaal kennen, maar het beest der beesten: Baphomet! Voor DALTONIC is de Illuminati de overwinning van je innerlijke strijd, waar Baphomet je slechte gedachtenvertegenwoordigd. Het ultieme doel is om het licht en rust in jezelf te vinden.

Deze performance vertaalt zich het best als een zoektocht naar jezelf. Daltonic wil uiteindelijk niet de macht over de wereld krijgen, maar de macht over zichzelf. Ieder mens wil namelijk negatieve gedachten en karaktereigenschappen beheersen en kunnen stoppen. Het is deze macht die hij probeert te vinden.

DALTONIC is de alter ego van Egmar Irausquin

Bookmark the permalink.

Comments are closed